Alpingruppa fikk tilskudd fra Sparebankstiftelsen DNB!

På sesongavslutningen til KIF Alpin kom Therese Askeland med gode nyheter! Sparebankstiftelsen DNB har besluttet å gi kr 100.000,-, som skal brukes til nytt tidtakersystem...

Olaf Korbu hedret med gullmerke for enorm dugnadsinnsats i KIF Alpin!

Vi gratulerer så mye til Olaf som mottok gullmerke på årsmøtet i KIF Idrettsforening i kveld- etter 45 års med dugnadsinnsats for KIF Alpin! Hans...

NM i Hemsedal – gode prestasjoner av KIF utøverne!

Helgen 23- 29. mars var det duket for NM i Alpint i Hemsedal, og 4 utøvere representerte KIF Alpin! Det er spennende å kjøre mot...

Anine tok sølv i junior NM, SSL!

Etter junior NM og FIS renn i Jølster, sto Voss for tur for KIF Alpin sine Junior- løpere. Anine Thoresen fortsetter den gode kjøringen og...

Flotte resultater og innsats på rangeringsrenn i helgen!

KIF Alpin arrangerte rangeringsrenn i Kongsberg Skisenter denne helgen, SSL lørdag og SL søndag. Lørdag startet med perfekte forhold i Kongsberg Skisenter, minusgrader på natten...

Gøy med Telenor Karusell!

Det var stor stemning på Telenor Karusellen i Kongsberg Skisenter i dag! 170 barn deltok på Telenor Karusellen som KIF Alpin arrangerte i samarbeid med...

Gode resultater for KIF- alpinistene i Drammen x2!

Søndag inviterte Aron skiklubb til Kvalikrenn i Slalom der 12 KIF- alpinister deltok i aldersklassene fra U12 til U16. Dette resulterte i 4 pallplasser...

Gode KIF resultater i Drammen!

5 pallplasser for KIF Alpin på Kvalik- renn (SL) i Haukåsløypa i Drammen! 10 alpinister fra KIF Alpin deltok, det ble kanonkjøring på vårlig...
Loading Hendelser

Hendelser Search and Views Navigation

Hendelse Views Navigation

  • Ingen matchende hendelser listet under Alpint. Vennligst prøv å vise hele kalenderen for en komplett liste med hendelser.

Calendar of Hendelser

Calendar of Hendelser
mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag søndag
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

KIF Alpin – skiglede, samhold, glede og mestring!

KIF Alpin er per i dag en alpingruppe med ca. 150 medlemmer på alle alderstrinn, hvor det er en klar overvekt av barn i aldersgruppen til og med 10 år. Klubben er en av Buskeruds største alpingrupper og har et tett samarbeid med Buskerud Skikrets. KIF Alpin arrangerer også skiskole som er et tilbud til nybegynnere fra 5 år og eldre. Skiskolen starter hvert år i uke 1 fram til og med uke 8, med mulighet for å fortsette i grupper etterpå. Vi i KIF Alpin er opptatt av og har fokus på at barna på skiskolen og gruppene får skiglede og opplever samhold, glede og mestring, noe som er viktig for videre utvikling.

KIF Alpin har et strukturert treningsopplegg med mange dyktige skilærere og instruktører for alle treningsgrupper. Treningene for de yngste barna foregår i Kongsberg Skisenter, som er vårt „hjemsted“, mens etterhvert som barna blir større er det mulighet for å reise til andre steder også. Den flotte skibakken „Slalomen“ er vår hovedtreningsbakke, her foregår de fleste treninger for de eldre barna og renn som KIF Alpin arrangerer.

KIF Alpin har et godt tilbud til alle aldersgrupper. Det er mulig for løpere å velge ønsket aktivitetsnivå, dette står nærmere beskrevet under.

I løpet av sesongen arrangerer KIF Alpin ulike renn i Kongsberg Skisenter. Det arrangeres blant annet kvalik- sone- og FIS-renn. Det vil også være noen fellesturer for de som ønsker å være med på det, som samlinger på JUVASS, Bama Alpinfestival (Ål), Donald Duck (Hemsedal), Telenorlekene (Sauda), Hovedlandsrenn Oppdal, mfl. Arrangementene vil bli lagt i kalender på denne hjemmesiden, og informeres om i Facebook- grupper.

Les mer om du ulike treningsgruppene her.

Medlemskontingent, avtaler og påmelding

Medlemskontingenten for sesongen 2018/19 er 1.900,-, noe som gir et godt basistilbud til alle, dvs. minimum 2 treningsdager per uke.

Det er i tillegg til medlemskontingent treningskostnader innenfor treningsgruppene, der man velger tilbud for ønsket aktivitetsnivå. Dersom man velger et tilbud med treningsavgift, signeres det avtale på dette. Løpere vil også få tilbud om andre skisamlinger utenfor perioden mot å betale treningsavgift per samling.

 

Barmarkstrening starter i uke 41 for de minste aldersgruppene (U8 og U10), mens de eldre gruppene følger skoleåret. Skitreningene starter når snøen kommer og fortsetter så lenge forholdene holder seg i skibakken. Heiskort betales av den enkelte, barn under 7 år er gratis, se mer info på Kongsberg Skisenter sin hjemmeside.

Medlemskontingent og priser

MedlemstypeSkitrening (pr uke)SamlingerPris
Skiskole1-1500,-
Videre trening etter skiskole2-500,-
Barn U8 (medl.kont. 1.900 + trening. 0 kr)2-1900,-
Barn U10 Bredde (medl.kont. 1.900 + trening. 0 kr)2-1900,-
Barn U10 ivrig (medl.kont. 1.900 + trening. 3.000 kr)2164900,-
Barn U12 Bredde (medl.kont. 1.900 + trening. 2.500 kr)3-4400,-
Barn U 12 Ivrig (medl.kont. 1.900 + trening. 6.000 kr)3257900,-
Barn U14/16/18 Bredde (medl.kont. 1.900 + trening. 5.000 kr)3-6900,-
Barn U14/16/18 Ivrig (medl.kont. 1.900+ trening. 10.000 kr)34011900,-
Masters1-1900,-
Medlemskontingent med stemmerett--350,-
Trenere som er aktive utøvere--100,-

Meld deg inn her!

Faktura for medlemskontingent og evt. treningsavgift sendes per e-post.

I medlemskontingenten ligger også medlemskap i KIF med forsikringsordning.

 

Det er ingen søskenrabattordning i KIF Alpin. Nye medlemmer faktureres fortløpende så snart medlemskapet er registrert. Alle som melder seg inn i KIF Alpin i løpet av sesongen betaler kontingent og medlemskapet løper til det foreligger skriftlig oppsigelse på e-post.

 

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til vår skifamilie, KIF Alpin!

KIF Alpin deler inn i grupper avhengig av alder, ferdighet og aktivitetsnivå.

 

  • U10 – 10 år og yngre
  • U12 – 11-12 år
  • U14 – 13-14 år
  • U16 – Senior løpere
  • U18 – Senior løpere

 

Løpere kan flyttes mellom grupper hvis ferdigheten tilsier det. Dette avgjøres av trenerne.

Hver gruppe har sin egen foreldrekontakt i tillegg til utvalgte trenere med utdanning og erfaring.

Treningstider og priser for sesongen 2018/19 finner du her

U10 Bredde

Dette er alpingruppen fra 5- 9 år, det er her de fleste starter. Nedre alder er avhengig av ferdighet og om foreldre er med i bakken selv og assisterer sitt barn. Etter høstferien, før skitreningen er i gang er det barmarkstrening en gang i uken. Barmarkstreningen er først og fremst lek og moro, med litt teknikk og balansetrening for å lære å bli instruert på trening. Skitreningen i Kongsberg Skisenter starter når snøen har lagt seg og bakkene er åpnet.

Gruppen har som standard 2 treninger pr uke, mandager og torsdager fra 18:00-20:00. Det er ikke nødvendig å signere løperkontrakt. Det vil bli arrangert noen feriesamlinger og helgesamlinger i løpet av sesongen. Dette er «rennskole» der de som blir ivrige og er nysgjerrige på mer konkurranse kan følge de. Her kan man melde seg på og betale pr påmelding.

U10 Ivrig er de som ønsker å kjøre mer på ski, delta på samlinger og konkurranser utenbys. På grunn av antall løpere i U12 og U10, vil denne gruppen trene sammen med U12 i sesongen 2018/19.

U12 Bredde og Ivrig

Dette er alpingruppen for aldersgruppen 10- 11 år (født 2008-2007 sesongen 2018/19), treningskvelder er mandager, onsdager og torsdager fra 18:00-20:00.

U12 Bredde passer for de som ønsker et lavere aktivitetsnivå enn Ivrig. U12 Bredde har kveldstreninger i Kongsberg Skisenter, men de er ikke med på samlingene i helger og ferier. Ønsker man likevel å være med på samlinger, kan man kjøpe seg inn på samlingene i etterkant. U12 Ivrig er gruppen med høyest aktivitetsnivå for denne aldersgruppen. Her er det kveldstreninger i tillegg til samlinger i helger og samlinger utenbys.

U14/16/18 Bredde og Ivrig

Alpingruppen for de eldste nivåene er slått sammen for sesongen 2018/19, og gjelder aldersgruppen fra 12 år og oppover. Det er tre treningsdager i uken, med aktivitetsnivå Bredde eller Ivrig, der Bredde holder seg i Kongsberg Skisenter, mens Ivrig også vender blikket utenbys. Det er i tillegg lagt opp til et utvidet treningstilbud for aldersgruppen U14/16/18 sammen med Hallinglaget, mer informasjon om dette er lagt ut på Facebook- gruppen «KIF Alpin U14/16/18 2018/19».

KIF Alpin Masters

KIF Alpin Masters er et treningstilbud for ungdom og voksne som ønsker å prøve seg på de ulike alpingrenene. KIF Alpin Masters har medlemmer med ulik bakgrunn, fra ingen erfaring med alpinkjøring til tidligere aktive utøvere. De mest ivrige i KIF Alpin Masters kjører ulike renn i deres klasse, og det kan man bli med på dersom man ønsker det. Dersom du ønsker å kjøre renn, er det mulighet å være med på veteranserien Norway Alpin Master Series.

Informasjon

Vi har Facebook-grupper for hver aldersgruppe i KIF Alpin i tillegg til en egen for skiskole, her kommer det fortløpende informasjon om aktuelle aktiviteter. I tillegg vil vi legge ut informasjon generelt og om aktiviteter i kalender her.

Har du barn som er interessert i å bli med på ski, be om å bli medlem i Facebook-gruppen som er aktuell i forhold til aldersgruppe:

 

KIF Alpin i står for skiglede, samhold, glede og mestring! J

KIF Alpin skiskole er et tilbud til nybegynnere fra 5 år og eldre. Skiskolen starter torsdag i uke 1, og fortsetter hver torsdag til og med uke 8 fra kl. 18:00 til 19:30 (med forbehold om at bakken er åpen). Første trening møtes vi foran Skikroa kl 17:30.

Skiskolen avsluttes med frivillig deltakelse på SpareBank 1 renn i bakken, der det vil bli servering av varm drikke og pizza til alle barna.

Innmelding

Det kreves ingen forkunnskaper for å melde seg på skiskole. Vi trener på å stoppe, svinge og ta heis. Det er barneheisen som brukes i starten og på slutten tar vi stolheis og grønn løype ned for de som ønsker det. Vi fokuserer på få mestring og ha det gøy på ski!

Kursavgift: kr 1500,-

 Meld deg i på Min idrett:
https://mi.nif.no/Event#323542-011

Slik melder du inn ditt barn på Min Idrett sin hjemmeside:

Ved ny bruker:

  1. Hvis du ikke er bruker fra før, gå inn på https://mi.nif.no/. Trykk på Ny bruker og fyll ut informasjon som kreves.
  2. Logg deg inn på den nye profilen din og søk på Kongsberg, trykk søk. Velg arrangement Kongsberg IF Alpin Skiskole og fyll ut informasjon som kreves. Send inn og betal.

Registrert bruker fra før:

  1. Hvis du har en profil fra før, logg deg inn på https://mi.nif.no/ og søk på Kongsberg.
  2. Velg arrangement Kongsberg IF Alpin Skiskole og fyll ut informasjon som kreves. Send inn og betal.

Deltakere i skiskolen blir automatisk medlem av KIF (pga. forsikring). Det er mulig å fortsette i KIF Alpin sine grupper etter skiskolen, snakk med din trener om dette eller send e-post til KIF Alpin (les mer om dette under avsnittet „Etter skiskolen“).

Antall løpere begrenses til 80 stk, ved flere påmeldte vil det bli opprettet venteliste. Vi prioriterer også første gangs deltakere. Barn som tidligere har vært med på skiskolen oppfordres til å delta i våre ordinære grupper hvor vi har tilbud for alle aldersgrupper.

Det er gratis heis i barnebakken for barn med skiskolevest. Når gruppene flytter seg til de andre bakkene må det kjøpes heiskort. Barn under 7 år er gratis, her må også foresatte være med.

Fra sesongen 2018/19 vil det være påbudt for alle å bruke hjelm i Kongsberg Skisenter. Foresatte er pliktet til å være tilstede i bakken sammen med barna.

 Publisering av bilder og film

Alle foreldre må skrive under samtykkeerklæring i forbindelse med publisering av bilder og film. Dette vil bli delt ut ved starten av KIF Alpin sin skiskole.

Etter skiskolen

Dersom barnet ditt ønsker å fortsette i KIF Alpin etter skiskolen, påløper det en avgift på kr. 500,- for å fortsette i treningsgrupper ut sesongen 2018/19.

Medlemskapet løper til det foreligger en skriftlig utmelding på e-post til KIF Alpin. Som deltaker på skiskole har du ingen dugnadsplikter.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til KIF Alpin, og gleder oss til å stå på ski med deg!

Sponsorer