FIS Oslorunde og forbedring i punkter

De eldste aktive alpinistene i KIF Alpin har deltatt på en rekke renn i Oslo siste uka. Anine Thoresen fikk to 3. plasser i SSL...

Flotte resultater på KIF løpere etter Gaustablikkrennet 4.-5.Februar 2023

Helgen 4.-5.februar har det blitt gjennomført Gaustablikkrennet, og her var flere KIF løpere representert. KIF var representert med løpere fra u 8 og opp til...

Resultater fra Rangeringsrenn på Kongsberg – fredag-søndag 27.-29.Januar

Helgen 27.-29.Januar ble det arrangert Rangeringsrenn på Kongsberg. Mange lokale KIF løpere fra u9 og opp til u16. Fredag var det paralellslalåm, lørdag storslalåm og ...

Leah kjørte inn til en 3.plass i Italia

Leah Nygård Neumann sikret seg plass på laget til de internasjonale  alpinkonkonkurransene i Trofeo Topolino i Italia etter glitrende kjøring i uttaksrennene på Geilo. Leah...

Flotte resultater etter FIS renn på Vassfjellet

Anine Thoresen og Johs Bråthen Herland hadde flotte resultater etter FIS rennet på Vassfjellet. Anine Thoresen vant dame klassen, et hav foran neste jente. Nå...

FIS renn for damer og ENL renn for menn 21.-22.januar 2023.

FIS renn for for damer og ENL renn for menn den 21.-22.januar er gjennomført. Rett under 100 deltakere hver dag. Vi takker deltakere, trenere, Urban Wickman/TD...

FIS renn på Kongsberg 21.-22.januar 2023

Her kommer litt info om FIS rennet som gjennomføres på Kongsberg helgen 21.-22.januar 2023. En lokal helt som skal delta er Marcus Bordvik Nygård Anine Thoresen...

Treningsgrupper

KIF Alpin deler inn i grupper avhengig av alder, ferdighet og aktivitetsnivå.

Innmelding

Løpere kan flyttes mellom grupper hvis ferdigheten tilsier det. Dette avgjøres av trenerne.

Hver gruppe har sin egen foreldrekontakt i tillegg til utvalgte trenere med utdanning og erfaring.

Mer informasjon om treningstider og priser for sesongen 2023 og 2024 finner du her.

U8

Dette er alpingruppen fra 5- 7 år, det er her de fleste starter. Nedre alder er avhengig av ferdighet og om foreldre er med i bakken selv og assisterer sitt barn. Etter høstferien, før skitreningen er i gang er det barmarkstrening en gang i uken. Barmarkstreningen er først og fremst lek og moro for denne aldersgruppen. Barmarkstreningen er også en fin måte å bli kjent med de andre i gruppen og lære å bli instruert på trening. Skitreningen i Kongsberg Skisenter starter når snøen har lagt seg og bakkene er åpnet. Treningsdager er mandager og torsdager fra 18:00-19:30.

 U10

Dette er alpingruppen for barn i alderen 8-9 år. U10 starter også med barmarkstrening etter høstferien, en gang i uken. Barmarkstreningen fortsetter å være lek og moro for U10, med noe mer teknikk og balansetrening lagt inn på treningen. Skitreningen i Kongsberg Skisenter starter når snøen har lagt seg og bakkene er åpnet. Treningsdager er mandager og torsdager fra 18:00-20:00. Det vil bli arrangert noen feriesamlinger og helgesamlinger i løpet av sesongen. Her kan man melde seg på og betale per påmelding. Barna som er i denne gruppen må også ha med seg en foresatt/forelder i bakken, og som er med på å hjelpe og assistere sitt barn.

U12

Dette er alpingruppen for aldersgruppen 10- 11 år sesongen. Treningskvelder er mandager, onsdager og torsdager fra 18:00-20:00. U12 har kveldstreninger og samlinger i Kongsberg Skisenter. Det arrangeres også samlinger utenbys der hver enkelt melder seg på per samling i løpet av sesongen. Det er samlinger f.eks. på Juvass i høstferien, KIF- samlinger før snøen kommer i Kongsberg, samlinger i Hallingdal, osv.

U14-16-18 Kongsberg

Alpingruppen for de eldste nivåene er slått sammen for og gjelder aldersgruppen fra 12 år og oppover. De har tre treningsdager i uken, med mulighet for å velge aktivitetsnivå for treninger og samlinger i Kongsberg og det som foregår utenfor Kongsberg. U12 har kveldstreninger og samlinger i Kongsberg Skisenter, samt samlinger som arrangeres utenbys der hver enkelt melder seg på per samling i løpet av sesongen.

 KIF Alpin Masters

KIF Alpin Masters er et treningstilbud for ungdom og voksne som ønsker å prøve seg på de ulike alpingrenene. KIF Alpin Masters har medlemmer med ulik bakgrunn, fra ingen erfaring med alpinkjøring til tidligere aktive utøvere. De mest ivrige i KIF Alpin Masters kjører ulike renn i deres klasse, og det kan man bli med på dersom man ønsker det. Dersom du ønsker å kjøre renn, er det mulighet å være med på veteranserien Norway Alpin Master Series.

Kommunikasjon

Spond er informasjonskanal. Påmelding/avmeldinger til treninger, samlinger og treningsopplegg gjøres via SPOND. Det er en Facebook-gruppe for KIF alpin, se link: Facebookside
Her
vil det komme korte meldinger, i tillegg til utsendelse av e-post til medlemmene ved viktige beskjeder. Skiskolen vil ha sin egen Facebook- gruppe. Se her: Facebook – skiskolen

KIF Alpin i står for skiglede, samhold, glede og mestring! 

Vi bygger våre treningsplaner ut fra Skiforbundets anbefalinger.

Her kan du lese mer om Skiforbundets langsiktige utviklingsplan for alpin.

KIF Alpin skiskole er et tilbud til nybegynnere fra 5 år og eldre. Skiskolen starter mandag i uke 2, og fortsetter hver mandag fra kl. 18:00 til 19:30 (med forbehold om at bakken er åpen). Første trening møtes vi foran Skikroa kl 17:30/17:45.

Skiskolen avsluttes med en sosial kveld i bakken, der det vil bli servering av varm drikke og pizza til alle barna. For de barna som har lyst å delta i et SpareBank 1- renn (klubbrenn), vil få mulighet til det. 

Innmelding

Det kreves ingen forkunnskaper for å melde seg på skiskole. Vi trener på å stoppe, svinge og ta heis. Det er barneheisen som brukes i starten og på slutten tar vi stolheis og grønn løype ned for de som ønsker det. Vi fokuserer på få mestring og ha det gøy på ski!

Kursavgift: kr 1500,- Dette vil bli fakturert via Spond.

Deltakere i skiskolen blir automatisk medlem av KIF. Det er mulig å fortsette i KIF Alpin sine grupper etter skiskolen, det vil bli sendt ut en påmelding til treningene videre (les mer om dette under avsnittet „Etter skiskolen“). 

Antall løpere begrenses til 60 stk, ved flere påmeldte vil det bli opprettet venteliste. Vi prioriterer også første gangs deltakere. Barn som tidligere har vært med på skiskolen oppfordres til å delta i våre ordinære grupper hvor vi har tilbud for alle aldersgrupper.

Heiskort

Det er gratis heis for barn med skiskolevest på treningskveldene, det samme gjelder foreldre som hjelper barna på skiskolen. Dersom barn eller foreldre skal stå på ski i bakken utenom treningskveldene må det kjøpes heiskort i Skimore Kongsberg. 

Minner på at det er påbudt for alle å bruke hjelm i Skimore Kongsberg. Foresatte er pliktet til å være tilstede i bakken sammen med barna. 

Publisering av bilder og film

Alle foreldre må skrive under samtykkeerklæring i forbindelse med publisering av bilder og film. Dette gjøres ved innmelding via medlemssystemet. 

Etter skiskolen

Dersom barnet ditt ønsker å fortsette i KIF Alpin etter skiskolen, påløper det en avgift på kr. 300,- for å fortsette i treningsgrupper ut sesongen 2024. Det sendes ut en egen påmelding for dette. KIF alpin dekker ikke heiskort, men dette kan kjøpes hos Skimore Kongsberg, se link: Skimore

Medlemskapet løper til det foreligger en skriftlig utmelding på e-post til KIF Alpin. Som deltaker på skiskole har du ingen dugnadsplikter.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til KIF Alpin, og gleder oss til å stå på ski med deg! 

KIF Alpin – skiglede, samhold, glede og mestring!

KIF Alpin er per i dag en alpingruppe med ca. 150 medlemmer på alle alderstrinn, hvor det er en klar overvekt av barn i aldersgruppen til og med 12 år. Klubben er en av Buskeruds største alpingrupper og har et tett samarbeid med Buskerud Skikrets. KIF Alpin arrangerer også skiskole som er et tilbud til nybegynnere fra 5 år og eldre. Skiskolen starter hvert år i uke 1 fram til og med uke 8, med mulighet for å fortsette i grupper etterpå. Vi i KIF Alpin er opptatt av og har fokus på at barna på skiskolen og gruppene får skiglede og opplever samhold, glede og mestring, noe som er viktig for videre utvikling.

KIF Alpin har et strukturert treningsopplegg med mange dyktige skilærere og instruktører for alle treningsgrupper. Treningene for de yngste barna foregår i Kongsberg Skisenter, som er vårt „hjemsted“, mens etterhvert som barna blir større er det mulighet for å reise til andre steder også. Den flotte skibakken „Slalomen“ er vår hovedtreningsbakke, her foregår de fleste treninger for de eldre barna og renn som KIF Alpin arrangerer.

KIF Alpin har et godt tilbud til alle aldersgrupper. Basisavgift og treningsavgift dekker treninger og samlinger i Kongsberg, det vil også arrangeres samlinger utenfor Kongsberg som løperne kan melde seg per enkelt samling.

I løpet av sesongen arrangerer KIF Alpin ulike renn i Kongsberg Skisenter. Det arrangeres blant annet kvaliksone- og FIS-renn. Det vil også være noen fellesturer for de som ønsker å være med på det, som samlinger på JUVASS, Bama Alpinfestival (Ål), Donald Duck (Hemsedal), Telenorlekene (Sauda), Hovedlandsrenn Oppdal, mfl. Arrangementene vil bli lagt i kalender på denne hjemmesiden, og informeres om i SPOND og Facebook- grupper.

Les mer om du ulike treningsgruppene her.

Basisavgift, medlemskontingent, treningsavgift og påmelding

Basisavgiften for sesongen 2023 – 2024 er 2.000, -, noe som gir et godt basistilbud til alle, dvs. minimum 2 treningsdager per uke. I tillegg kommer medlemskontingent på kr 200,- som gir medlemskap i KIF med forsikringsordning. Denne medlemskontingenten faktureres fra Kongsberg Idrettsforening. Er man med i flere idretter i KIF betaler man denne bare en gang.

Treningsavgifter kommer i tillegg til basisavgift og medlemskontingent for de ulike treningsgruppene. Løpere vil få tilbud om skisamlinger gjennom sesongen der man betaler treningsavgift per samling.

Barmarkstrening starter i uke 41 for de minste aldersgruppene (U8 og U10), mens de eldre gruppene følger skoleåret. Skitreningene starter når snøen kommer og fortsetter så lenge forholdene holder seg i skibakken. U12 og oppover får tilbud om skitrening inne på SNØhallen fra August og frem til det er snø i kongsberg. Heiskort betales av den enkelte, se mer info på Skimore Kongsberg sin hjemmeside.

MedlemstypeSkitrening
(pr uke)
BasisavgiftTreningsavgiftTotalpris
Skiskole11500,-0,-1500,-
Videre trening etter skiskole20,-300,-300,-
Barn U822000,-0,-2000,-
Barn U1022000,-800,-2800-
Barn U1232000,-2100,-4100,-
Barn U14/16/1832000,-3500,-5500,-
Masters1250,-250,-
FIS- løpere-0,-0,-
Støttemedlem-250,-250,-

Meld deg inn i KIF Alpin via vårt medlemssystem SPOND.

Spond

Faktura for basisavgift, medlemskontingent og evt. treningsavgift sendes per e-post.

I medlemskontingenten som faktureres fra Kongsberg Idrettsforening ligger medlemskap i KIF med forsikringsordning.

Det er ingen søskenrabattordning i KIF Alpin. Nye medlemmer faktureres fortløpende så snart medlemskapet er registrert. Alle som melder seg inn i KIF Alpin i løpet av sesongen betaler kontingent og medlemskapet løper til det foreligger skriftlig oppsigelse på e-post.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til vår skifamilie, KIF Alpin!

Sponsorer