Kretssamling alpint Kongsberg 8.-9. september

Til alpinklubbene i Buskerud: Kretssamling alpint Kongsberg 8. - 9. september Alpinister samt trenere og lagledere i alpinklubbene i Buskerud inviteres til barmarksamling i regi av...

Barmarkstreninger høsten 2018

De eldste aldersgruppene i KIF Alpin har startet barmarkstrening, U8 starter etter høstferien. Er det noen som ønsker å bli med og se hvor...

Informasjon – BAMA Alpinfestival 2018

Informasjon BAMA Alpinfestival 2018 16.- 18. mars BAMA Alpinfestival på Ål går av stabelen neste helg -  verdens største alpin barneskirenn! Ål Alpin arrangerer alpjnfestivalen som...

Innkalling til årsmøte i KIF Alpin

Styret innkaller herved til årsmøte i KIF Alpin. Årsmøtet avholdes mandag 19.03.2018 kl. 18:00 til 20:00, Skikroa i Funkelia. Saker som medlemmer ønsker å ta opp...

SpareBank 1 Cup #2 mandag 5. mars

Invitasjon til SpareBank 1 Cup, kveldsrenn i Kongsberg skisenter! Les mer her: alpin_sparebank1 cup nr2 2018

Se resultatene etter rangeringsrenn i Funkelia i helgen!

120 unge lovende deltok på rangeringsrenn i Kongsberg skisenter i helgen. Av disse var det 92 deltagere i klassene U16-U12 og 30 deltagere under 10 år. Mange alpinklubber...

KIF Alpin inviterer til rangeringsrenn 17. og 18. februar

Velkommen til rangeringsrenn på Kongsberg lørdag og søndag, 17.-18. februar! Det er kvalik i Buskerud skikrets til Hovedlandsrenn og Telenorlekene 2018. Vi inviterer samtidig til premieutdeling...

Moro med Telenorkarusell!

Kongsberg skisenter åpnet familiebakken og KIF Alpin arrangerte Telenorkarusellen-  det ble en gøy dag for barna! Rundt 90 barn kjørte gjennom 3 løyper, med påfølgende premier,...
Loading Hendelser

Hendelser Search and Views Navigation

Finn Hendelser

Hendelse Views Navigation

Hendelser Search

 • Ingen matchende hendelser listet under Alpint. Vennligst prøv å vise hele kalenderen for en komplett liste med hendelser.

Calendar of Hendelser

Calendar of Hendelser
mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag søndag
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

KIF Alpin – skiglede, samhold, bredde og topp!

KIF Alpin er per i dag en alpingruppe med ca. 150 medlemmer, hvor det er en klar overvekt av barn i aldersgruppen under 10 år, men også økende antall løpere i aldersgruppen 11 år og eldre. Klubben er en av Buskeruds største alpingruppe. Det er vi blitt etter flere år med økende satsning på rekruttering, bl.a. skiskole og et strukturert treningsopplegg med mange og dyktige instruktører for alle treningsgrupper.

KIF Alpin gir et tilbud til både bredde og topp. Vi legger vekt på å holde moderate medlemskontingenter, for tiden 1.500,- for hhv. 10 år og yngre, noe som gir et godt basistilbud til alle, dvs. minimum 2/3 treningsdager per uke.

Medlemskontingent og priser for sesongen 2017/ 2018

MedlemstypePris
Barn990,-
Skiskole1500,-
Voksne2000,-
Trenere (Aktive)2500,-
Faktura for medlemskontingent sendes per e-post.

I medlemskontingenten ligger også medlemskap i KIF med forsikringsordning.
Det er ingen søskenrabattordning i KIF Alpin.

I tillegg påløper følgende treningskostnader innenfor treningsgruppene:
GruppePris
U123500,-
U14/U164500,-

Nye medlemmer faktureres fortløpende så snart medlemskapet er registrert. Alle som melder seg inn i KIF Alpin i løpet av sesongen må betale kontingent. Medlemskapet løper til det foreligger skriftlig oppsigelse (e-post). 

Innmelding og mer informasjon om KIF Alpin finner du her.

Treningsgrupper

 

KIF Alpin deler inn i grupper avhengig av alder, ferdighet og aktivitetsnivå.

 

Skiskole

Skitrening og nybegynnere. Det anbefales at nye og uerfarne skiløpere starter på skiskolen. Tatt hensyn til ferdighet/alder overføres man etter hvert til Alpingruppa dersom dette er ønskelig.

 

Alpingruppene:

 • U10 – 10 år og yngre (2-3 forskjellige grupper inndelt i fargekoder)
 • U12 – 11-12 år
 • U14 – 13-14 år
 • U16 – Senior løpere

 

Løpere kan flyttes mellom grupper hvis ferdigheten tilsier det. Dette avgjøres av trenerne.

Hver gruppe har sin egen foreldrekontakt i tillegg til utvalgte trenere med utdanning og erfaring.

 

Treningstider for sesongen 2016 / 2017 finner du i aktivitetskalenderen.

 

Skiskole

 

Skiskolen er et tilbud til nybegynnere fra 5 år og eldre. Skiskolen starter som regel opp 1-2 uke i januar og opprettholdes hele sesongen. Det kreves ingen forkunnskaper for å melde seg på. Vi trener på å bli vant med skiutstyret, stoppe, svinge og ta tallerkenheis. Det er barneheisen som brukes i starten og på slutten tar vi stolheis og grønn løype ned.

 

For de som ønsker å fortsette i KIF Alpin sine vanlige grupper underveisg, ta kontakt med Rune Guttormsen (se kontaktinformasjon under). Deltakere i skiskolen blir automatisk medlem av KIF Alpin (pga. forsikring), så det påløper ingen ekstra kostnader ved å fortsette i grupper. Medlemskapet løper til det foreligger en skriftlig utmelding (e-post). Som deltaker på kun skiskolen har du imidlertid ingen plikter.

 

Antall løpere begrenses til ca. 60. Ved flere påmeldte vil det bli opprettet venteliste. Vi prioriterer også første gangs deltagere. Deltagere som tidligere har vært med på skiskolen oppfordres til å delta i våre ordinære grupper hvor vi har tilbud for alle aldersgrupper og ferdigheter, U10 og oppover.

 

Priser

Kursavgift: kr 1 500,-

Heiskort: Gratis heis i barnebakken (forutsetter at barnet har skiskolevest). Når gruppene flytter seg til de andre heisene må det kjøpes heiskort, her må også foresatte være med.

 

Påmelding åpnes medio november og gjøres her.

 

Dersom du har spørsmål, ta kontakt med Rune Guttormsen på tlf 977 31 067 eller e-post rune.guttormsen@technipfmc.com.

 

 

 

 

Informasjon om de ulike treningsgruppene

 

U10 – Informasjon og skitrening

 

Velkommen til U10 – KIF-Alpin!

 

Dette er den første gruppen som mange barn starter i. Dette er barn fra 10 år og nedover, gjerne helt ned til 4-5 års alder. Nedre alder er avhengig av ferdighet og om foreldre er med i bakken selv og assisterer sitt barn.

 

På høsten før skitreningen er i gang er det barmarkstrening en gang i uken. Barmarkstreningen er først og fremst lek og moro, med litt teknikk og balansetrening for å lære å bli instruert på trening. Skitreningen i Funkelia starter når snøen har lagt seg og bakken (Slalomen) er åpnet.

 

Skitreningen i bakken for denne aldersgruppen vil inneholde en blanding av frikjøring, modeller med porter og mer rennliknende løyper tilpasset den enkelte undergruppe. Det er behov for aktiv hjelp/deltakelse fra foreldre. Det er 10-års grense for å ta stolheisen alene, samt at de minste barna ofte føler seg mye tryggere med egne foreldre ved sin side.

 

Det er viktig at skitreningen for denne aldersgruppen er morsom, allsidig og variert, der man forsøker å mestre grunnleggende ferdigheter som:

 

 1. Balanse frem/bak (midtbelastet ski)
 2. Balanse over ytre ski
 3. Lære seg å bruke knærne

 

Gruppen deles inn i undergrupper etter alder/ferdighetsnivå, fra de som er nettopp ferdig med skiskole til de som ønsker mer fokus på renn/konkurranse. De enkelte gruppene vil ha faste trenere.

 

Møteplass skilt for 10 år og yngre

Skiltene er plassert som vist på kartet.

 

Kommer du for sent på trening så stiller du deg opp ved skiltet i bunnen og venter til gruppen din kommer. Kommer du bort fra gruppen din kan du enten vente ved skiltet i bunnen eller på toppen av stolheisen. Skiltet på toppen står på høyre side av Ormen i fartsretningen. Du ser rett på skiltet når du svinger til venstre ut av stolheisen.

 

 

 

 

U12 – Informasjon og trening

 

U12 bygger videre på prinsippene fra U10. Skikjøring og trening skal være morsomt, variert og spennende. Barmarkstreningen fokuserer på at man skal ha koordinasjon i alt man gjør i tillegg til å lære flere idrettsteknikker. Det jobbes med bevegelseserfaring gjennom ulike aktiviteter/øvelser. Det skal også være fokus på hurtighet, spenst, stabilitet og styrke med egen kroppsvekt.

 

Når bakken åpner er det klart for skitreningen, fokus for denne aldersgruppen vil være:

 

 • Blanding av frikjøring og port kjøring
 • Videreføre teknikk i varierte situasjoner (storslalåm og slalåm)
 • Kjøre på alle forhold og lære kuler, løssnø etc.
 • Frikjøring i all terreng med fokus på balanse og carving
 • Intro av armbruk i slalåm
 • Mye bruk av kortstaur og frikjøring
 • Visualisere god teknikk

 

Utstyr

De fleste her har to par ski, et kort til SL og et lengre par til SSL. Skikkelige sko er viktig. Fartsdress (finnes mye bra brukt).

 

Det er viktig at barna i denne gruppa også har noe beskyttelsesutstyr:

 • Hjelm, evt. med bøyle i SL
 • Staver til SL med koppbeskyttelse
 • Pads til legger, etc.

 

Spør trenerne om råd ang. lengde på ski, beskyttelsesutstyr etc.

 U14 / U16 / U18 / Voksne

 

Kommer med mer informasjon om disse når dette er klart.

Sponsorer