Besøk av daglig leder på kveldens trening

I kveld hadde KIF Langrenn besøk av daglig leder KIF Tore Fauske Haugen som kom for å hilse på utøvere, trener Ivar Tveiten og...

Gode resultater i Oslo Marathon. Langrennsgjengen klar for snø

Flotte resultater og gode tider for utøverne fra gruppa som deltok på 10 km i folkehavet under Oslo Marathon. 2., 6., 7., og 13 plass...

Sommerens andre Sachsentest gjennomført

De fleste i gruppa gjennomførte en meget god Sachsentest 26/8. Mengdetreningen de siste 8 ukene har gitt resultat, og høstformen er så absolutt i...
Loading Hendelser

Hendelser Search and Views Navigation

Finn Hendelser

Hendelse Views Navigation

Hendelser Search

 • Ingen matchende hendelser listet under Langrenn. Vennligst prøv å vise hele kalenderen for en komplett liste med hendelser.

Calendar of Hendelser

Calendar of Hendelser
mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag søndag
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
+ Export Events

Etter nærmere 10 år som en sovende undergruppe i Kongsberg Idrettsforening har KIF langrenn endelig gjenoppstått.

Gruppen består pr. i dag av 9 aktive utøvere og et sterkt trenerapparat. KIF langrenn ønsker å videreføre Kongsberg sine lange og stolte skitradisjoner.

Detaljert prisliste for alle aktiviteter for kommende år
– Medlemskap KIF Langrenn:
– For aktive medlemmer kr 300,-
– For familiemedlemskap kr 100,-
– For støttemedlem

Treningssted: Ikke fast 

Se for øvrig mer detaljer på gruppen sin Facebook Side:

https://www.facebook.com/kiflangrenn/?fref=ts

Historie

 • KIF er en allsidig idrettsforening med ti ulike sommer og vinteridretter på programmet. Klubben ble stiftet 28. januar 1899 og er i dag Buskeruds største fleridrettslag med over 2000 medlemmer.
 • Historisk sett så er Kongsberg og KIF forbundet med sine klassiske hoppere, deriblant Sigmund Ruud, Birger Ruud, Asbjørn Ruud, Hans Beck, Hilmar Myhra, Petter Hugsted og Arnholdt Kongsgård. I nyere tid har klubben fått frem flere kjente profiler som Stine Brun Kjeldaas, Silje Norendal, Stian Sivertzen og Daniel-André Tande.
 • Høsten 2016 ble Kongsberg IF langrenngruppe gjenåpnet etter nærmere 10 år som en sovende undergruppe i KIF. Gruppen består pr. i dag av 9 aktive utøvere og et sterkt trenerapparat.

Formål

 • Initiativtagere ønsker å gi ungdom i 15+ / junior et tilbud for de som vil satse på langrenn i Kongsberg. Det er stort frafall i denne aldersgruppen og alternative tilbud er skigymnas eller utenbys team satsing.
 • KIF langrenn ønsker at Kongsberg skal ha et lokalt og helhetlig opplegg for de som ønsker å satse på langrenn eller kombinert. Vi har ivrige utøvere, erfarne trenere og er 100 % foreldredrevet.
 • KIF langrenn ønsker å videreføre Kongsberg sine lange og stolte skitradisjoner.

Treningsfilosofi/-Opplegg

 • For å kunne danne et helhetlig opplegg for utøverne, og for å nå de målene vi har satt oss, har vi fått med oss ett solid trenerteam med mye kompetanse.
 • Hovedtrener for langrennsgruppa er Jørgen Dahl. Jørgen har flere år bak seg som aktiv langrennsløper og gikk  selv aktivt t.o.m sesongen 2015/2016. Han er tidligere elev på toppidrettslinja ved Drammen VGS og har mye teoretisk og praktisk erfaring innen langrenn.
 • Kristian Qvenild er også med som trener for gruppa, og har selv mye erfaring  både fra løping og langrenn. Kristian har i en årrekke fungert som en støttespiller og mentor for langløperen Ivar Tveiten, og sto bak ”Team Tveiten” som fikk mye oppmerksomhet i langløpssirkuset.
 • Vi har også fått med oss den gamle storløperen Ivar Tveiten som teknikktrener for gruppa. Ivar har selv vært i verdenstoppen i langløp og kan blant annet vise til flere topp 20 plasseringer i Vasaloppet og Marcialonga.
 • Med oss har vi også tvillingene Sigurd- og Sverre Blom Breivik som er aktive friidrettsutøvere og blant de beste i Norge på mellomdistanse. De har ansvaret for å skreddersy treningsopplegget for hver enkelt utøver.

Sponsorer