Riktig god jul og godt nytt år

Takket være våre 11 idretter og samarbeidet med IL Skrim om allidrett, har det vært et nytt år med masse aktivitet, idrettsglede og fellesskap...

KIF med trenerutvikling på tvers av alle våre 11 idretter

Vi starter nå opp ett spennende prosjekt rundt trenerutvikling, på tvers av våre 11 idretter. Det vil handle om Inspirasjon og trenerrekruttering gjennom samarbeid,...

Besøk av daglig leder på kveldens trening

I kveld hadde KIF Langrenn besøk av daglig leder KIF Tore Fauske Haugen som kom for å hilse på utøvere, trener Ivar Tveiten og...

Gode resultater i Oslo Marathon. Langrennsgjengen klar for snø

Flotte resultater og gode tider for utøverne fra gruppa som deltok på 10 km i folkehavet under Oslo Marathon. 2., 6., 7., og 13 plass...

Sommerens andre Sachsentest gjennomført

De fleste i gruppa gjennomførte en meget god Sachsentest 26/8. Mengdetreningen de siste 8 ukene har gitt resultat, og høstformen er så absolutt i...

Etter nærmere 10 år som en sovende undergruppe i Kongsberg Idrettsforening har KIF langrenn endelig gjenoppstått.

Gruppen består pr. i dag av 9 aktive utøvere og et sterkt trenerapparat. KIF langrenn ønsker å videreføre Kongsberg sine lange og stolte skitradisjoner.

Detaljert prisliste for alle aktiviteter for kommende år
– Medlemskap KIF Langrenn:
– For aktive medlemmer kr 300,-
– For familiemedlemskap kr 100,-
– For støttemedlem

Treningssted: Ikke fast 

Se for øvrig mer detaljer på gruppen sin Facebook Side:

https://www.facebook.com/kiflangrenn/?fref=ts

Historie

 • KIF er en allsidig idrettsforening med ti ulike sommer og vinteridretter på programmet. Klubben ble stiftet 28. januar 1899 og er i dag Buskeruds største fleridrettslag med over 2000 medlemmer.
 • Historisk sett så er Kongsberg og KIF forbundet med sine klassiske hoppere, deriblant Sigmund Ruud, Birger Ruud, Asbjørn Ruud, Hans Beck, Hilmar Myhra, Petter Hugsted og Arnholdt Kongsgård. I nyere tid har klubben fått frem flere kjente profiler som Stine Brun Kjeldaas, Silje Norendal, Stian Sivertzen og Daniel-André Tande.
 • Høsten 2016 ble Kongsberg IF langrenngruppe gjenåpnet etter nærmere 10 år som en sovende undergruppe i KIF. Gruppen består pr. i dag av 9 aktive utøvere og et sterkt trenerapparat.

Formål

 • Initiativtagere ønsker å gi ungdom i 15+ / junior et tilbud for de som vil satse på langrenn i Kongsberg. Det er stort frafall i denne aldersgruppen og alternative tilbud er skigymnas eller utenbys team satsing.
 • KIF langrenn ønsker at Kongsberg skal ha et lokalt og helhetlig opplegg for de som ønsker å satse på langrenn eller kombinert. Vi har ivrige utøvere, erfarne trenere og er 100 % foreldredrevet.
 • KIF langrenn ønsker å videreføre Kongsberg sine lange og stolte skitradisjoner.

Treningsfilosofi/-Opplegg

 • For å kunne danne et helhetlig opplegg for utøverne, og for å nå de målene vi har satt oss, har vi fått med oss ett solid trenerteam med mye kompetanse.
 • Hovedtrener for langrennsgruppa er Jørgen Dahl. Jørgen har flere år bak seg som aktiv langrennsløper og gikk  selv aktivt t.o.m sesongen 2015/2016. Han er tidligere elev på toppidrettslinja ved Drammen VGS og har mye teoretisk og praktisk erfaring innen langrenn.
 • Kristian Qvenild er også med som trener for gruppa, og har selv mye erfaring  både fra løping og langrenn. Kristian har i en årrekke fungert som en støttespiller og mentor for langløperen Ivar Tveiten, og sto bak ”Team Tveiten” som fikk mye oppmerksomhet i langløpssirkuset.
 • Vi har også fått med oss den gamle storløperen Ivar Tveiten som teknikktrener for gruppa. Ivar har selv vært i verdenstoppen i langløp og kan blant annet vise til flere topp 20 plasseringer i Vasaloppet og Marcialonga.
 • Med oss har vi også tvillingene Sigurd- og Sverre Blom Breivik som er aktive friidrettsutøvere og blant de beste i Norge på mellomdistanse. De har ansvaret for å skreddersy treningsopplegget for hver enkelt utøver.

Sponsorer