Veldig bra gjennomført kretsmesterskap, kvalifiseringsrenn og renn for de yngre

Nydelig morgen før start
Parallellslalom

I helgen hadde KIF Alpin en vellykket gjennomføring av kretsmesterskap og kvalifiseringsrenn for Telenorlekene og hovedlandsrennet for de eldre enn 13 år. Lørdag 15. februar ble det i klassene U8 til U18 kjørt storslalåm (SSL) i Ormen og Slalåmen og parallell slalåm (PSL) fra U9 til U18 i egen trase i den gamle halfpipe løypa. Kongsberg Skisenter hadde velvillig preparert denne løypa spesielt for dette arrangementet ved å fylle i snø og lage en kul midt i løypa. Søndag 16 februar kjørte U9 til U18 slalåm (SL).

Det var hhv. 111, 99 og 93 påmeldte deltagere i rennene. Grunnet utfordrende vær med plussgrader ble renndagene for SSL og SL byttet i forhold til opprinnelig plan.

En spesiell stor takk til Kongsberg Skisenter for tilrettelegging av bakke og all annen service og selvfølgelig en stor takk til alle som hjalp til med gjennomføring av renn denne helgen.

KIF alpin hadde 34 løpere på start lørdag og hele 8 løpere i U11-12 jenter.

KIF Alpin gjorte det skarpt i konkurranse med andre fra Buskerud skikrets og løpere fra

Jentene i U12

Oslo og Vestfold; Leah Nygård Neumann vant SSL og PSL og kom på andre plass i SL i klassen jenter 11-12år. June Herland vant SL og PSL og kom på andre i SSL i klasse jenter 15-16 år.

Se ellers linker til resultater:

alpin_resultatliste storslalom Kongsberg 150220

alpin_resultat parallellslalom 150220

alpin_resultatliste U12 slalom Kongsberg 160220

alpin_resultatliste U14_18 slalom Kongsberg 160220

Lørdagen startet med storslalåm nesten fra toppen av Ormen for klassen U12 til U18 og løypetraseen gikk over i slalåmen. De minste kjørte fra toppen av Slalåmen.

Etter lunsj lørdag var alle klare for det mest spektakulære, nemlig parallell slalåm. I denne alpine gren starter to løpere på likt i hver sin like løype med mål om å komme først ned. Parallell slalåm er en gren som det i de siste årene har blitt mer fokus på. Buskerud skikrets hadde i forkant av rennet gått til innkjøp av startporter like de man ser i World Cup. Disse startportene har nedtelling med lyd og lys før en lem automatisk åpner seg og løperne kan kjøre. Alle synes dette var spektakulært og hele rennet kunne følges fra sletta nedenfor. Det ble kjørt kvalifiseringsrunder i hver av de to løypene og utslagingsrunder deretter. Både tilskuere og løpere stortrives. I finalen klassen gutter U16 kunne det ikke kåres en vinner etter at de to gutta hadde kjørt. De to var på hundredelen av et sekund helt likt i mål og måtte kjøre om igjen. Mer spenning kan man neppe få!!!

Søndag ble utfordrende med mye regn natta før og gjennom hele dagen. Til tross for regn og 6-8 pluss grader ble rennet utført som planlagt. Salting i februar håper vi aldri gjentar seg.

Det ble premier til alle og medaljer til pallplassen i kretsmesterskapene. Fine trekkepremier ble også delt ut. Takk til alle som støtter KIF Alpin.

Liten tvil om at KIF Alpin har mange gode talenter og yngre utøvere som vi venter at kommer til å gjøre det bra i renn fremover.