Foregår det mobbing i ditt idrettslag?

Foregår det mobbing i ditt idrettslag?

Slik tar du tak i mobbing og trakassering i ditt idrettslag

Dessverre er mobbing og trakassering i idretten mye vanligere enn vi tror. Norges idrettsforbund har laget noen enkle råd til trenere og ledere på hvordan man best tar tak i mobbing og trakassering.

Idretten speiler samfunnet på godt og vondt. Det betyr at utfordringer i samfunnet også finnes i idretten.

– Ved at trenere og ledere tar opp disse utfordringene bidrar vi til at idretten blir et tryggere sted å være. Vi må sørge for at idretten blir et sted hvor alle tør å si ifra når man ser eller opplever negative hendelser, sier Håvard B. Øvregård, seniorrådgiver i Norges idrettsforbund.

Se Idrettsforbundets enkle råd til trenere, ledere og utøvere
Øvregård sier at hver gang noen opplever mobbing og trakassering i idretten så bryter det med norsk idretts visjon om å skape Idrettsglede for alle.- Norsk idrett skal ha nulltoleranse for slik oppførsel. Nulltoleranse betyr at slike handlinger alltid skal få en reaksjon. Denne reaksjonen skal motvirke at det gjentar seg, og gjøre det lettere for den som har blitt utsatt å fortsette i sitt idrettsmiljø.

Han forteller at mobbing kan foregå på mange ulike måter. Mobbing kan være fysisk, verbal, psykisk eller digital. Digital mobbing kan for eksempel være krenkende eller truende tekstmeldinger, kommentarer på internett og sosiale medier, spredning av private eller intime bilder.

– Mobbing er negative handlinger som blir gjentatt og foregår over tid, men det er også viktig at det reageres på enkeltstående handlinger som trakassering og diskriminering.

Idrettens Support

Ta kontakt med NIF IT Support dersom dere trenger teknisk hjelp. Support kan treffes på tlf. 21029090 åpningstiden Mandag – Torsdag kl. 08:00 – 19:00 Fredag kl, 08:00 – 15:30, eller på e-post support@idrettsforbundet.no.
KONTAKT OSS