Bli kjent med Einar Ágúst – KIF Snowboard

Einar August - snowboard
Einar August - snowboard

5 spørsmål til Einar Àgùst født 2004

1.Hvorfor og når begynte du med idrett?
Jeg begynte med idrett når jeg startet å gå, 1 år gammel. Det var en liten skibakke i byen siglufjordur på Island  som jeg kommer fra. Hele familien har alltid vært aktive i bakken, så jeg har mye derfra.  Jeg startet med snowboard når jeg var 7 år.

2.Har du drevet med andre idretter tidligere?
Ja, startet på ishockey når jeg var 4 år gammel, så gikk jeg over til fotball helt til jeg fikk mitt første snowboard når jeg var 7 år gammel. Jeg fikk det i julegave og da var jeg så glad at jeg gråt i fanget til mamma og pappa og jeg har stått på snowboard siden da. 

3.Hvem er ditt sports forbilde?
Markus Klevland, men jeg har ser også opp til Torstein Horgmo og Halldor Helgason. 

4.Hva er mest gøy med å drive med snowboard som idrett?
Det som er morsomst med snowboard er at det er gøy å hoppe høyt og gjøre triks. Når jeg starta med snowboard var det mest gøy å være i bakken og ha det gøy. 

5.Hva drømmer du om som idrettsutøver, hvis du ser 10 år frem i tid?
Konkurrere i OL og X-Games

Litt av «Hvert» om Einar
Hvordan opplever du at KIF felles basistreningene på mandager har vært – for din treningsuke/miljø og utvikling?
Jeg gleder meg alltid til å dra på trening, fordi jeg liker å trene og det er gøy å trene med venner. Jeg føler at jeg har kommet i bedre form etter at jeg begynte på basistreningene og det er veldig bra og trene der

Hvordan trives du i KIF og hva driver du med av aktiviteter i fritiden?
Det jeg synes er bra med KIF,  er at de har alltid gode treninger og at det vanskelig, mens det er gøy. Jeg skater veldig mye og går veldig mye på fjellet med familien og sykler mye, er også ute å spiller fotball med venner. Jeg trener en del styrke og jeg har sommer jobber som jeg får en del trening av.

EInar Àgùst snowboard med lillebror Hilmar Orri på 7 år
Einar Ágúst – på basis trening

Vi ønsker Einar lykke til og håper han får flotte opplevelser gjennom idrettsgleden og fellesskapet som KIF Snowboard gir han.