Anine hentet sine første EuropaCup- poeng på Kvitfjell!

Bilde fra Laagendalsposten

Styreleder i KIF Alpin, Elsa Giljan, møtte en sliten, men glad Anine Thoresen etter deltagelse i EuropaCup- rennene hun ble tatt  ut til, les også nyhet om uttaket her.

Anine Thoresen dro til Trysil 29. og 30. november for å kjøre to Storslalåm- renn der. I Trysil var det 11 norske jenter som deltok. Første dagen i Trysil gikk ikke helt veien, og hun kvalifiserte dessverre ikke til andre omgang. Andre dagen gikk det bedre og hun kom på en 47. plass. Anine følte seg ganske avslappet første dagen og tenkte ikke noe særlig over at det var renn. På andre dagen kom nervøsiteten, og da ble også resultatet bedre på grunn av det, forteller Anine.

Etter at rennene på Trysil var ferdig, dro vi rett til Funäsdalen 2. og 3. desember, der jeg fikk trent litt før jeg kjørte to slalåmrenn. Slalåmrennene i Funäsdalen var mine første slalåmrenn for sesongen, da jeg var ganske nervøs, men på en god måte, sier Anine. Det gjorde at jeg ble mer skjerpet, og endte på en 33 og 39. plass. I Funäsdalen var det 7 norske jenter som deltok.

5. og 6. desember var det Kvitfjell som sto for tur, her ble det også tid til trening før Anine kjørte kombirenn Slalåm og Super G. I Super G rennet på Kvitfjell ble jeg nr 52, og i kombirennet kom jeg på 20. plass og fikk mine første Europacup poeng! Til rennene i Kvitfjell følte jeg meg ikke klar i det hele tatt, for dagen før var første gang jeg tok på meg Super G ski denne sesongen. Det gjorde at jeg ble ganske nervøs og kjørte «safe» i det første rennet, sier Anine. I Kvitfjell var det 11 norske jenter som deltok.

Se resultatene i kombirennet på Kvitfjell.

Anine forteller at i alle disse rennene startet hun sist, så forholdene gjorde henne også ganske nervøs. I kombien hadde jeg mye tidligere startnummer, som gjorde det mye lettere for meg å senke skuldrene litt. I alle rennene tenkte jeg også at jeg ikke hadde noe å tape så jeg måtte bare «gønne på» alt jeg kunne, sier Anine.

Så hvor mye betyr dette for Anine? Dette betyr utrolig mye for meg, selv om jeg stort sett ble «grust». Nivået er mye høyere enn vanlig FIS- renn. Men uansett så er det gøy å se at det ikke er så langt opp til toppen, forteller Anine. Følelsen var stort sett ganske bra etter de ulike rennene, men jeg sliter litt med å ha to veldig gode omganger, mde er også noe man bare må jobbe med.

På spørsmål om Anine synes det er motiverende å være med, sier hun at det er veldig motiverende å tenke på at det ikke er så veldig langt opp til toppen. Igjen får det meg til å tenke at det eneste som kreves er mye og bra trening. I tillegg gjelder det å bare ha litt bedre svinger hele veien, og det vil gjøre stor forskjell på kjøringen min.

Så hva skjer nå framover? Anine gleder seg til en god treningsperiode fremover med NTG Geilo og å ha en periode med litt mer skole. Så blir neste renn på på Hafjell 19.- 22. desember. Da blir det to Storslalåm og to Slalåm- renn. Når disse er ferdig, blir det en velfortjent juleferie for KIF- jenta Anine Thoresen.